Välkommen till Svenska Brasseriers Pressrum

Här samlar vi pressmaterial för alla våra restauranger i form av loggor och bilder. Här hittar du också våra pressmeddelanden. Vid pressförfrågningar vänligen kontakta oss på någon av mejladresserna längst ner på sidan.

Sturehof

Med sin stolta, över sekellånga historia och sitt läge mitt på sydsidan av Stureplan i Stockholm är Sturehof en pulserande mötesplats – en scen som lever intensivt från tidig förmiddag till sen natt, sju dagar i veckan, 365 dagar om året. Sturehof är en traditionstung men även modern och samtida krogklassiker som knappast står något av Paris eller New Yorks berömda brasserier efter i något avseende. Sturehof är också scen för konstutställningar, konserter och artistframträdanden. Vår publik är en salig blandning av olika åldrar, ursprung, yrken, intressen, ja på alla tänkbara sätt.

Sturehofs Matmarknad

På Sturehofs Matmarknad vill vi att mat ska vara mer än god. Den ska hålla hög kvalitet, ha ett tydligt ursprung och vara hållbart producerad. Vi vill helt enkelt ta det tillbaka till en tid när tillsatser i mat var otänkbart, man kunde namnet på sin lokala slaktare och det var standard att handla i säsong och färskt. Sturehofs Matmarknad ligger intill Sturehof i Sturegallerian och säljer högkvalitativa råvaror, egenproducerade delikatesser och färdiga middagskassar.

Riche

Restaurang Riche ligger på Birger Jarlsgatan 4 i Stockholm. Restaurangen fick sitt namn redan 1893 då fastigheten uppfördes. I över hundra år har matsalarna och barerna varit en social tummelplats för både makt- och kultureliten, unga hippa, gamla rävar och alldeles vanligt folk. Vi har många stolta traditioner att förvalta, men också ett stort ansvar att aldrig stagnera.

Teatergrillen

Teatergrillen ligger i samma hus som systerrestaurangen Riche. Teatergrillen är en restaurang som erbjuder mat och dryck av högsta kvalitet i en unik miljö.Teatergrillen öppnade 1945 och idag har Teatergrillen en av de äldst bevarade restauranginteriörerna i Stockholm (skapad år 1968 av scenografen Yngve Gamlin på uppdrag av Tore  Wretman). Interiören, personalen, maten och drycken har länge attraherat gäster, Teatergrillens personal präglas av sitt kunnande och sin yrkesstolthet.

Taverna Brillo

Taverna Brillo är ett italienskt brasserie i svensk tappning, en livlig mötesplats fylld av mat, konst och musik. Den stora matsalen omges av barer som erbjuder pizza, bröd, glass och blommor. Menyn har sina rötter i den italienska kokkonsten men fått en svensk tolkning.

Emmer på Ulriksdals Värdshus

Endast ett stenkast från Stockholms innerstad hittar du restaurang Emmer på Ulriksdals Värdshus. Restaurangen är omgiven av skog, hav och 1,5 hektar odlingsmark. Här får du ta del av en närodlad matupplevelse skapad för en hållbar framtid, som du som gäst kan njuta av utan att det känns pretentiöst eller komplicerat.Våra kockar och trädgårdsmästare arbetar tillsammans under årets alla säsonger med att planera vad som ska finnas på Emmers meny. Vi serverar modern skandinavisk mat i en social och avslappnad miljö nära naturen. Närodlade grönsaker från vår egen köksträdgård har huvudrollen tillsammans med noga utvalda råvaror från djurriket – där alla delar tas om hand.

Köksmästare Jonathan Kasche i Köksträdgården

Luzette

Luzette är ett modernt brasserie med inspiration från klassiska restauranger i internationella centralstationer. I likhet med dessa restauranger har vi velat skapa en härlig miljö som ger tillfälle till avkoppling och en känsla av lyx, i en annars väldigt aktiv omgivning. Restaurangen ligger i en fantastisk K-märkt lokal på Stockholms Centralstation. med högt i tak och fin genomströmning av ljus. Namnet Luzette kommer från ordet luz som betyder just ljus.

AIRA

AIRA är Tommy Myllymäkis restaurang på Biskopsudden i Stockholm. Naturen och havet precis utanför restaurangen är något som genomsyrar alla aspekter av AIRA, från maten och drycken till den storskaliga arkitekturen på plats. Den gastronomiska upplevelsen är inriktad kring nordiska smaker och kockarnas mål är att ständigt utveckla den engagerande matupplevelsen genom att kombinera traditionella matlagningstekniker med internationella smaker. Vinlistan erbjuder ett brett utbud av valmöjligheter och är utformad för att på bästa sätt återspegla de globala influenserna i maten och smakerna. Som en del i vår strävan att göra AIRA mer tillgängligt för fler så erbjuder vi både en á la carte meny och en avsmakningsmeny.

Svenska Brasserier