Välkommen till Svenska Brasseriers Pressrum

Här samlar vi pressmaterial för alla våra restauranger i form av loggor och bilder. Här hittar du också våra pressmeddelanden. Vid pressförfrågningar vänligen kontakta oss på någon av mejladresserna längst ner på sidan.

Riche Fenix

Riche Fenix är Riches halvstökiga lillasyster på Södermalm. Vi öppnade september 2022 med visionen om att driva en livlig och rolig bar med enkel och god mat. Riche Fenix är på många sätt en okomplicerad plats men med hög kvalitet och genomtänkta idéer som genomsyrar allt. Maten är som nämnt enkel att äta men gjord på de bästa råvarorna och ger komplexa smaker. Här får du ett exklusivt glas vin eller en enkel fatöl, inget är för stort eller smått. Läs mer om oss här >

Riche Fenix | Maten - Merguez med Hummersallad

Riche Fenix | Maten - Kyckling & Belgisk våffla

Riche Fenix | Kökschef, William Carlström

Riche Fenix | Restaurangchef, Matilda Jackson

Sturehof

Med sin stolta, över sekellånga historia och sitt läge mitt på sydsidan av Stureplan i Stockholm är Sturehof en pulserande mötesplats – en scen som lever intensivt från tidig förmiddag till sen natt, sju dagar i veckan, 365 dagar om året. Sturehof är en traditionstung men även modern och samtida krogklassiker som knappast står något av Paris eller New Yorks berömda brasserier efter i något avseende. Sturehof är också scen för konstutställningar, konserter och artistframträdanden. Vår publik är en salig blandning av olika åldrar, ursprung, yrken, intressen, ja på alla tänkbara sätt. Sturehof är och ska vara en självklart plats för alla. Läs mer om oss här >

Sturehofs Matmarknad

På Sturehofs Matmarknad vill vi att mat ska vara mer än god. Den ska hålla hög kvalitet, ha ett tydligt ursprung och vara hållbart producerad. Vi vill helt enkelt ta det tillbaka till en tid när tillsatser i mat var otänkbart, man kunde namnet på sin lokala slaktare och det var standard att handla färska råvaror i säsong. Sturehofs Matmarknad finns online på sturehof.com och i tre fysiska butiker på Stureplan, i Nacka Forum och i Täby Centrum. Vi erbjuder högkvalitativa råvaror, egenproducerade delikatesser och färdiga middagskassar.

Riche

Restaurang Riche ligger på Birger Jarlsgatan 4 i Stockholm. Restaurangen fick sitt namn redan 1893 då fastigheten uppfördes. I över hundra år har matsalarna och barerna varit en social mötesplats för politiker, kulturmänniskor, unga hippa, gamla rävar och alldeles vanligt folk. Vi har många stolta traditioner att förvalta, men också ett stort ansvar att aldrig stagnera.

Vi är ett brasserie med svenska influenser och köket är känt för många saker, däribland arvet från Tore Wretman. Hantverket är i centrum och all mat lagas från grunden. Läs mer om oss här >

Teatergrillen

Teatergrillen ligger i samma hus som systerrestaurangen Riche. Teatergrillen är en restaurang som erbjuder mat och dryck av högsta kvalitet i en unik miljö.Teatergrillen öppnade 1945 och idag har Teatergrillen en av de äldst bevarade restauranginteriörerna i Stockholm (skapad år 1968 av scenografen Yngve Gamlin på uppdrag av Tore  Wretman). Interiören, personalen, maten och drycken har länge attraherat gäster. Teatergrillens personal präglas av sitt kunnande och sin yrkesstolthet. Hit kommer man för en unik restaurangupplevelse.

Taverna Brillo

Taverna Brillo är ett italienskt brasserie i svensk tappning, en livlig mötesplats fylld av mat, konst och musik. Den stora matsalen omges av kök och barer som erbjuder pizza, pasta, bröd, vin, glass och mycket mer. Menyn har sina rötter i den italienska kokkonsten men med en svensk tolkning. Läs mer om oss här >

Emmer på Ulriksdals Värdshus

Endast ett stenkast från Stockholms innerstad hittar du restaurang Emmer på Ulriksdals Värdshus. Restaurangen är omgiven av skog, sjö och 1,5 hektar odlingsmark. Här får du ta del av en närodlad matupplevelse skapad för en hållbar framtid. Våra kockar och trädgårdsmästare arbetar tillsammans under årets alla säsonger med att planera vad som ska finnas på Emmers meny. Vi serverar modern skandinavisk mat i en social och avslappnad miljö nära naturen. Närodlade grönsaker från vår egen köksträdgård har huvudrollen tillsammans med noga utvalda råvaror från djurriket – där alla delar tas om hand. Läs mer om oss här >

Emmer | Maten - Kräfta, kummel, zucchini, krondill & morot

Emmer | Maten - Havstenssund ostron, kärnmjölk, gurka, olivolja

Luzette

Luzette är ett modernt brasserie med inspiration från klassiska restauranger i internationella centralstationer. I likhet med dessa restauranger har vi velat skapa en härlig miljö som ger tillfälle till avkoppling och en känsla av lyx, i en annars väldigt aktiv omgivning. Restaurangen ligger i en fantastisk K-märkt lokal på Stockholms Centralstation. med högt i tak och fin genomströmning av ljus. Namnet Luzette kommer från ordet luz som betyder just ljus. Rätterna från restaurangens rôtisserie utgör hjärtat i menyn som även bjuder på klassiker i ny tappning. Läs mer om oss här >

AIRA

AIRA är Tommy Myllymäkis restaurang på Biskopsudden i Stockholm. Naturen och havet precis utanför restaurangen är något som genomsyrar alla aspekter av AIRA, från maten och drycken till den storskaliga arkitekturen på plats. Den gastronomiska upplevelsen är inriktad kring nordiska smaker och kockarnas mål är att ständigt utveckla den engagerande matupplevelsen genom att kombinera traditionella matlagningstekniker med internationella smaker. Vinlistan erbjuder ett brett utbud av valmöjligheter och är utformad för att på bästa sätt återspegla de globala influenserna i maten och smakerna. Som en del i vår strävan att göra AIRA mer tillgängligt för fler så erbjuder vi både en á la carte meny och en avsmakningsmeny. Läs mer om oss här >

Svenska Brasserier